nieuws

Groeiend FCI ook in 2008 winstgevend

Archief

In een geruststellend bericht aan makelaars en klanten heeft Fortis Corporate Insurance gemeld opnieuw een winstgevend jaar door te maken. De solvabiliteit was aan het einde van het derde kwartaal nog goed met een marge van 327%, tegen 359% begin 2008.

Groeiend FCI ook in 2008 winstgevend

Na drie kwartalen zegt FCI € 35 mln winst te hebben behaald, tegen € 65 mln over heel 2007. De premieomzet groeit dit jaar met zo'n 10% tot € 720 mln.
Dat niet langer Fortis maar de Staat der Nederlanden de aandeelhouder van FCI is, verandert volgens directeur Patrick Coene niets aan de dienstverlening en verzekeringsdekking. Binnen Fortis waren veel afspraken al formeel vastgelegd in uitbestedingsovereenkomsten (SLA's). Die blijven van kracht. Fortis Insurance Belgium zal FCI op het gebied van onder meer ICT en schadebeheer blijven ondersteunen. 

Er werken voor FCI 350 mensen, vanuit vestigingen in Amstelveen, Antwerpen, Brussel, Parijs en Rotterdam. "Onze kantoren behouden op alle locaties hun beslissingsbevoegdheden, zoals voorheen", aldus Coene.

Reageer op dit artikel