nieuws

Goed Idee-risicopolis garandeert lage premie

Archief

Productontwikkelaar Dazure heeft een nieuwe overlijdensrisicoverzekering op de markt gebracht. De klant is gedurende de hele looptijd verzekerd van een scherpe premie en kan daarnaast extra kapitaal opbouwen via een premiedepot.

Deze GoedIdee Nabestaandenverzekering wordt tot eind dit jaar alleen via serviceprovider StercK verkocht. De eerste risicodrager voor de polis is Paerel Leven, maar jaarlijks wordt gezocht naar een scherpe aanbieder. Kan de premie omlaag, dan gaat de klant na vijf jaar minder betalen. Tot die tijd wordt het premie-overschot in een depot gestort.
Bedenker Jan Donselaar spreekt van een omgekeerde en-blocclausule: "Bij ons kan de premie alleen maar omlaag, terwijl de voorwaarden gelijk blijven." Volgens hem kan bij een gemiddelde premiedaling van 1% per jaar zo'n 20% van de betaalde premies worden gespaard in het premiedepot. "Kom je een prijsvechter tegen die met een 20% lagere premie werkt, dan bieden wij nog steeds een concurrerend product."

Reageer op dit artikel