nieuws

Gemeenten kunnen in één klap al hun vrijwilligers verzekeren

Archief

Voor een bedrag van _ 0,25 per inwoner kunnen gemeenten hun inwoners compleet verzekeren bij vrijwilligerswerk. Voor de helft van genoemd bedrag is er al een basisdekking.

 

VNG Verzekeringen, het verzekeringsbedrijf van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, heeft in samenwerking met Centraal Beheer Achmea een vrijwilligerspolis ontwikkeld.

 

  &nbspDe basispolis omvat een dekking bij ongevallen en aansprakelijkheid en voor schade aan persoonlijke bezittingen. Ook is er een voorziening voor acuut noodzakelijke huishoudelijke hulp.

 

  &nbspDe aanvullende polis voorziet ook in dekking ten aanzien van werkgevers-, verkeers- en bestuurdersaansprakelijkheid en verder een rechtsbijstanddekking.

 

Rijksbijdrage

  &nbspIn een circulaire aan alle gemeenten heeft VNG Verzekeringen erop gewezen dat er tegenover de kosten van deze verzekeringen een nieuwe Rijksbijdrage staat. Op grond van een door de Tweede Kamer aanvaarde motie, wordt door VNG Verzekeringen een volledige vergoeding vanuit het gemeentefonds verwacht.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.