nieuws

Fortis ASR wil snel van naam af

Archief

“De naam Fortis is beladen en geeft een verkeerde associatie met een bedrijf waar wij niets meer mee van doen hebben”, zegt Fortis ASR, ter toelichting van het voornemen de bedrijfsnaam op korte termijn te wijzigen. “Maar we moeten eerst de visie van de aandeelhouder afwachten.”

Bedoelde aandeelhouder is de Staat der Nederlanden, die in de persoon van Wouter Bos nog deze maand duidelijkheid zegt te gaan geven over de toekomstplannen met de Nederlandse tak van het oude Fortis, waaronder Fortis Verzekeringen Nederland.
Fortis ASR komt als eerste in aanmerking voor naamswijziging. "Maar implementatie ervan zal tijd vergen, bijvoorbeeld voor aanpassing van de ict-systemen." Later zal ook de naam van de holding worden aangepast. Tot die tijd zullen de onderdelen (De Amersfoortse, Falcon, Ardanta en Europeesche) zo min mogelijk verwijzen naar hun moederbedrijf. Op internet is de zin 'onderdeel van Fortis' in veel gevallen al geschrapt; op briefpapier en in reclamemateriaal zal dit zo snel als mogelijk gebeuren.

Reageer op dit artikel