nieuws

Federatie NVA en NBVA bijna een feit

Archief

De NVA en de NBVA, de twee belangrijkste belangenorganisaties voor assurantiekantoren, staan op het punt een federatie op te richten. Het in juni aangekondigde “federatieve verband” wordt vrijwel zeker deze week bekendgemaakt.

Federatie NVA en NBVA bijna een feit

"De ontwikkelingen binnen de financiële markt en de transitie van het intermediaire kanaal in het bijzonder vragen om een krachtenbundeling", stelden beide verenigingen toen al. Zij willen op deze manier de lobby bij onder meer politiek en verzekeraars versterken. De federatie hoopt dat op termijn ook andere belangenorganisaties uit het intermediaire veld toetreden; vereniging van koepelorganisaties FKO heeft al laten weten wel oren te hebben naar nauwere samenwerking.
De standsorganisaties willen tevens de kosten voor een lidmaatschap verlagen. "Veel kantoren geven die kosten tegenwoordig op als reden voor beëindiging van hun lidmaatschap", stelt NVA-directeur Niels Mourits (foto). Volgens hem daalt het ledental van de NVA opnieuw: "We hebben dit jaar te veel opzeggingen". Met circa 1.700 leden claimen de NVA en de NBVA 60% van het intermediaire kanaal te vertegenwoordigen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.