nieuws

Faillissement Zekergroep een feit

Archief

De rechtbank in Den Haag heeft het faillissement uitgesproken over Zekergroep. Iets meer dan 250 werknemers verliezen hun baan. Het bedrijf behoorde tot de vijftig grootste intermediairbedrijven van ons land.

Faillissement Zekergroep een feit

Eigenaar/directeur Dennis Vos vroeg het faillissement zelf aan, omdat "wij het niet langer verantwoord vinden om onze activiteiten voort te zetten". Het belangrijkste label Pensioenzeker richtte zich op de verkoop van beleggingsverzekeringen. Dergelijke polissen worden aanzienlijk minder verkocht, terwijl het bedrijf werd geconfronteerd met een veel groter aantal royementen dan normaal. Volgens Vos heeft een claim van de Belastingdienst de onderneming uiteindelijk genekt.
De rechtbank in Amsterdam heeft op dezelfde dag financieel adviesbureau J.J. van der Kolk in Hilversum failliet verklaard. Het vijf werknemers tellende bedrijf van de 64-jarige Jan van der Kolk was op internet ook actief onder het label Hypotheekstad.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.