nieuws

Europa stelt standaard vast voor financieel adviseur

Archief

Europese koepelorganisaties van financieel adviseurs. waaronder NBVA, NVA en FFP, hebben tijdens een conferentie de competenties vastgesteld waaraan een financieel adviseur in Europa moet voldoen.

In eerste instantie zijn hiervoor de bestaande kwalificaties van financiële adviseurs in kaart gebracht, aldus de organiserende European Financial Planning Association (EFPA). Opvallend was dat er in de uitvoering van de adviespraktijk tussen de verschillende landen grote overeenkomsten bleken te bestaan, maar dat er in de opleidingsniveaus, structuur en examinering grote verschillen werden geconstateerd, aldus de EFPA. Het nieuwe competentiestelsel moet nu voor een nieuwe standaard zorgen, waaraan alle Europese landen zich kunnen meten.

Reageer op dit artikel