nieuws

Einde verhaal voor Het Geld Instituut (Apeldoorn)

Archief

De directie van Het Geld Instituut in Apeldoorn heeft besloten de activiteiten te stoppen en heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Zutphen.

"Gezien de resultaten van de afgelopen twee jaar, het feit dat we onze buitendienst niet rendabel krijgen, maar ook de huidige marktomstandigheden wat betreft hypotheken en kredieten, met daarbij de toekomstige veranderingen van stijgende kosten en minder verdiensten, is het niet langer verantwoord onze activiteiten voort te zetten", zegt directeur Koen Zijlstra. "De salarissen, leaseauto's en rekeningen zijn tot nu toe betaald, maar daardoor is er wel een groot gat met de fiscus ontstaan." Andere schuldeisers zijn verzekeringsmaatschappijen. Bij Het Geld Instituut waren elf vaste medewerkers in dienst en vijftien parttimers. Gesprekken met marktpartijen die de totale portefeuille en een deel van het personeel willen overnemen, zijn gaande.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.