nieuws

“Een op de zes jongeren weet niets van uitvaartverzekering”

Archief

Volgens een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Monuta weet een op de zes jongeren (tot 35 jaar) niet hoe ze verzekerd zijn voor hun uitvaart. Voor de hele onderzochte groep geldt dit voor slechts een op de vijftien.

Van alle Nederlanders heeft 71% een uitvaartverzekering. Regionaal zijn er echter grote verschillen. Zo zijn in Drenthe en Overijssel respectievelijk 87% en 80% van de inwoners voor hun uitvaart verzekerd, terwijl dit in Zeeland maar 62% is. Van de ondervraagden tussen 35 en 64 jaar heeft driekwart een uitvaartverzekering, maar van de jongeren tot 24 jaar valt niet meer dan de helft onder een dergelijke polis. De natura-uitvaartpolis is met 41% het populairst, gevolgd door de kapitaalverzekering (34%); 19% van de verzekerden heeft een combinatie van beide. Naturapolissen zijn het meest geliefd in Noord-Brabant en Limburg. Het gemiddelde verzekerde bedrag bij de onderzochte groep is € 5.800. Hoe ouder de verzekerde, hoe lager het verzekerde bedrag, zo blijkt uit het onderzoek.

Reageer op dit artikel