nieuws

Een op de zes jongeren niet op de hoogte van uitvaartpolis

Archief

Volgens een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Monuta weet een op de zes jongeren (tot 35 jaar) niet hoe ze verzekerd zijn voor hun uitvaart. Voor de hele onderzochte groep verzekerden is dit een op de vijftien.

 

  &nbspVan alle Nederlanders heeft 71% een uitvaartverzekering. Regionaal zijn er echter grote verschillen. Zo zijn in Drenthe en Overijssel respectievelijk 87% en 80% van de inwoners voor hun uitvaart verzekerd, terwijl dit in Zeeland maar 62% is. Van de ondervraagden tussen 35 en 64 jaar heeft drie kwart een uitvaartverzekering, maar van de jongeren tot 24 jaar bezit niet meer dan de helft een dergelijke polis.

 

  &nbspDe natura-uitvaartpolis is met 41% het populairst bij de onderzochte groep, gevolgd door de kapitaalverzekering (34%). Van alle ondervraagde verzekerden heeft 19% een combinatie van beide. Naturapolissen zijn het meest geliefd in Noord-Brabant en Limburg. Het gemiddelde verzekerde bedrag bij deze onderzochte groep consumenten is _ 5.800. Hoe ouder de verzekerde, hoe lager het verzekerde bedrag, zo blijkt uit het onderzoek.

 

Reageer op dit artikel