nieuws

Duits Generali laat internet links liggen

Archief

De Duitse tak van Generali herschikt zijn organisatie en gaat vanaf volgend jaar vier kanalen gebruiken voor de verkoop van verzekeringen. Internet is daar niet bij.

Duits Generali laat internet links liggen

Het bankkanaal wordt door Generali Duitsland nog wel benut, ondanks dat huidig partner Commerzbank vanaf 2011 verzekeringsproducten van Allianz gaat betrekken. Daarmee gaat voor Generali ongeveer één miljard euro aan premie-inkomsten verloren. Toch behoudt de Italiaanse verzekeraar met nog tweehonderd geldinstellingen samenwerkingsovereenkomsten.
Het tweede verkoopkanaal is het intermediair. Dat bedrijf wordt groter door de samenvoeging van de op het intermediair gerichte onderdelen van Generali en Volksfürzorge. Een fusie vindt nog niet plaats tussen de bedrijfsonderdelen die zich richten op verkoop via loondienstagenten of kantoren die maar met één verzekeraar zaken doen. Zowel Generali als Volksfürsorge hebben zo'n onderdeel: de één met zesduizend en de ander met drieduizend werknemers.

Reageer op dit artikel