nieuws

Delta Lloyd accepteert TAF-risicopolis

Archief

Delta Lloyd Bank heeft besloten de overlijdensrisicoverzekering van TAF (risicodrager Quantum Leben) voortaan te accepteren bij het verstrekken van hypotheken.

Delta Lloyd accepteert TAF-risicopolis

De geldgever vond niet duidelijk welk recht op de overeenkomst van toepassing was, aangezien Quantum een Liechtensteinse verzekeraar is. TAF treedt op als vertegenwoordiger in Nederland. Na informatieverstrekking door TAF heeft Delta Lloyd besloten verpanding van de polissen aan de eigen hypotheken niet langer te weigeren. "De TAF-polisvoorwaarden zijn altijd duidelijk geweest op dit punt; in artikel 20.1 staat dat het Nederlands recht van toepassing is en dat geschillen aan een Nederlandse rechter moeten worden voorgelegd", aldus TAF-directeur Sander Franken (foto). 
Rabobank, die eveneens juridische vragen had, heeft nog geen beslissing genomen over het accepteren van de Quantum-polissen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.