nieuws

Consumentenbond: marges op hypotheekrente te hoog

Archief

De Consumentenbond roept de banken op de hypotheektarieven evenredig te verlagen met de renteverlagingen van de Europese Centrale Bank (ECB). De bond vraagt de minister van Financiën zo nodig in te grijpen.

Consumentenbond: marges op hypotheekrente te hoog

De minister moet er volgens de bond scherp op toe te zien dat de banken geen oneigenlijk gebruik maken van de goedkopere financieringsmogelijkheden, die de renteverlagingen van de ECB bieden. Sinds begin oktober verlaagde de ECB de rente met 1% om de economische groei te stimuleren.
Uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna veertig hypotheekverstrekkers blijkt dat zij begin augustus gemiddeld bijna 1% opslag rekenden bij variabele hypotheekrentes. "Medio november hebben de banken die opslag gemiddeld tot bijna 2% laten toenemen. Postbank kondigde deze week aan de variabele hypotheekrente weer met ruim 1% te verlagen en geeft hiermee aan dat er ruimte zit in de marges."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.