nieuws

Brandstichting onderschat

Archief

Veel pyromanen en fraudeurs gaan al jaren ongestoord hun gang. Nu voor het eerst structureel onderzoek wordt gedaan naar gebouwenbranden, blijkt brandstichting maar liefst twee maal vaker voor te komen dan altijd gedacht.     

Zeker een op de vijf binnenbranden blijkt aangestoken. Tot nu toe werd er altijd vanuit gegaan dat dit een op de tien was. Een nieuw onderzoeksteam voor branden in Apeldoorn toonde dat aan nadat het anderhalf jaar lang bij elke brand een eigen, speciaal opgeleide brandonderzoeker meestuurde. Volgens de onderzoekers heeft de politie het daardoor een stuk drukker gekregen. "Er worden nu brandstichtingen door ons bij de politie aangedragen, die anders nooit waren ontdekt”, zegt teamleider Adriaan Verstoep uit Apeldoorn.

(De Telegraaf, pag.1)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.