nieuws

Brandstichting onderschat

Archief

Veel pyromanen en fraudeurs gaan al jaren ongestoord hun gang. Nu voor het eerst structureel onderzoek wordt gedaan naar gebouwenbranden, blijkt brandstichting maar liefst twee maal vaker voor te komen dan altijd gedacht.     

Zeker een op de vijf binnenbranden blijkt aangestoken. Tot nu toe werd er altijd vanuit gegaan dat dit een op de tien was. Een nieuw onderzoeksteam voor branden in Apeldoorn toonde dat aan nadat het anderhalf jaar lang bij elke brand een eigen, speciaal opgeleide brandonderzoeker meestuurde. Volgens de onderzoekers heeft de politie het daardoor een stuk drukker gekregen. "Er worden nu brandstichtingen door ons bij de politie aangedragen, die anders nooit waren ontdekt”, zegt teamleider Adriaan Verstoep uit Apeldoorn.

(De Telegraaf, pag.1)

Reageer op dit artikel