nieuws

Bouwend Nederland sluit contract met Achmea Zorg

Archief

Achmea Zorg heeft voor de komende drie jaar een mantelcontract gesloten met Bouwend Nederland. De vereniging van bouw- en infrabedrijven heeft circa vijfduizend leden, die samen goed zijn voor 140.000 werknemers.

 

Achmea is als beste aanbieder uit de bus gekomen op grond van een door de verzekeringscommissie van Bouwend Nederland opgesteld eisenpakket. De aanbesteding werd uitgevoerd door Meeùs Assurantiën. "Wij wilden een verzekeraar die wil investeren in de branche en met ons samen wil ontwikkelen. Achmea had het beste branchespecifieke aanbod", aldus Roelant Contze, medewerker ledenservice en verenigingszaken bij Bouwend Nederland.

 

  &nbspIn de afspraken die zijn gemaakt, ligt het accent op preventie en vitaliteit. "Dat varieert van bedrijfstrainingen tot verzuimscans en van dieetadvies tot thuishulp", aldus Achmea. Er is keuze uit een rechtstreekse collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis en een Avéro-optie via het intermediair. Voor de werknemers in de bouw is een speciaal aanbod ontwikkeld met een Health-check, een extra brilvergoeding en extra fysiotherapie in de aanvullende verzekeringen.

 

  &nbspEr lopen nog mantelcontracten met CZ, VGZ en Avéro Achmea. "Die zijn nog niet opgezegd", aldus Contze.

 

Verzuim

Een verzuimmantel heeft Bouwend Nederland lopen bij Cordares en Nationale-Nederlanden. "Voor de werknemers is een verzuimportaal ingericht. Elke ziekmelding gaat ook automatisch naar de betreffende zorgverzekeraars via het digitale verzuimdossier. De interventies worden gedaan door ArboDuo. "Onze insteek is de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen."

 

Reageer op dit artikel