nieuws

Boete voor ontbreken gediplomeerde leiding

Archief

Toezichthouder AFM heeft vrijdag bekend gemaakt, dat op 23 juni een boete van € 6.000 is opgelegd aan Stroink-Volkers Groep. Het Enschedese intermediairbedrijf heeft enige tijd bemiddeld in levensverzekeringen zonder dat was voldaan aan de diploma-eisen.

Boete voor ontbreken gediplomeerde leiding

Volgens de AFM beschikten de opgegeven feitelijk leidinggevenden met betrekking tot levensverzekeringen in de periode van 1 januari tot en met 9 mei 2007 niet over de vereiste diploma's. Daardoor kon door Stroink-Volkers in genoemde periode op het terrein van levensverzekeringen de kwaliteit van de financiële diensten aan klanten niet worden gewaarborgd, meent de toezichthouder. Het elf medewerkers tellende kantoor heeft daarmee de WFT overtreden. De AFM is wettelijk verplicht om oplegging van boetes openbaar te maken, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om dit niet te doen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.