nieuws

Beleggingspolis terug bij NN

Archief

Na ruim vier maanden afwezigheid is de beleggingsverzekering terug in de schappen bij Nationale-Nederlanden. Begin deze maand is gestart met de verkoop van het in maart aangekondigde nieuwe assortiment, mét rendementsgarantie.

 

Begin deze zomer besloot NN te stoppen met beleggingspolissen, omdat het kostenniveau mogelijk niet altijd zou stroken met de aanbeveling van Ombudsman Wabeke (maximaal 2,5% kosteninhouding). In het feitenonderzoek van de AFM blijken NN-polissen in veel gevallen een totale kosteninhouding te kennen die tussen de 2,5% en 3,0% ligt. Overigens bleek dat de productie van deze polissen bijna volledig was stilgevallen bij de ING-dochter: in het tweede kwartaal waren maar enkele tientallen beleggingsverzekeringen gesloten.

 

Garantie

Het eerste in de nieuwe reeks gegarandeerde producten is het NN Groei & Garant Vermogen, een koopsompolis die de maatschappij zelf niet als verzekering, maar als beleggingsproduct kenschetst. "De klant is minimaal verzekerd van een gegarandeerde uitkering op de einddatum. Daarnaast kan geprofiteerd worden van de groeikansen van beleggen." De prijsstelling is naar eigen zeggen helder en voordelig "en er wordt gezorgd voor de nabestaanden", zo verwijst NN naar de ingebouwde overlijdensrisicodekking.

 

  &nbspDe garantie geldt de inleg van de klant: na een looptijd van vijf jaar wordt minimaal de volledige inleg uitgekeerd; na de maximale duur van twintig jaar bedraagt de gegarandeerde uitkering 175% van de inleg. "Wij zijn de eerste verzekeraar in Nederland die een dergelijk product introduceert", claimt David Knibbe, directeur Intermediair Leven & Pensioen bij NN. "Wij bieden de consument zowel garanties als de kans op een aantrekkelijk rendement."

 

Geen eerste kosten

Er worden geen eerste kosten aan de polis onttrokken en er worden geen aan- en verkoopkosten bij investering in de fondsen in rekening gebracht. Switchen kan onbeperkt en gratis. Bij aanvang wordt de inleg belegd in het NN Rente Fonds, het NN Nederland Fonds en/of het NN Aandelen Fonds. Het Groei & Garant Vermogen is te sluiten vanaf een inleg van _ 5.000.

 

  &nbspVolgens de Financiële Bijsluiter levert het product bij een brutorendement van 4% na 20 jaar een nettorendement van 2,8%: op het totale rendement wordt dus 1,2% aan kosten en risicopremie ingehouden.

 

Reageer op dit artikel