nieuws

‘Bankverzekeren voegt geen waarde toe’

Archief

Het besluit van het ministerie van Financiën om de banktak van Fortis en ABN Amro volledig los te maken van de verzekeringsonderdelen betitelt Jos Baeten als “een buitengewoon wijs besluit”. Volgens de topman van verzekeraar ASR biedt het bankverzekeringsmodel geen extra waarde.

Baeten zei dat in een rondetafelgesprek over de kredietcrisis bij de vaste commissie voor Financiën in de Tweede Kamer. Volgens Baeten is er operationeel nauwelijks voordeel te behalen en blijkt de veronderstelde spreiding van risico's in de praktijk niet op te gaan. "De veronderstelde voordelen van bankverzekeren hebben zich niet bewezen."
Lard Friese, directievoorzitter van Nationale-Nederlanden, was het niet met hem eens. "ING heeft een bank en een verzekeraar onder één dak en dat bevalt ons goed." Friese is vooral content over de verkoop van verzekeringen via de bankfilialen van ING. Volgens hem willen klanten een integraal aanbod van financiële producten. Baeten en Delta Lloyd-topman Niek Hoek wijzen erop dat zoiets ook via een distributieovereenkomst kan worden geregeld.

Reageer op dit artikel