nieuws

Akkoord arbeidsvoorwaarden Delta Lloyd Zorg en CZ

Archief

De vakorganisaties hebben een principeakkoord gesloten met CZ over de arbeidsvoorwaarden die per 1 januari gaan gelden voor de 350 medewerkers van Delta Lloyd Zorg, als zij overgaan van de Delta Lloyd-cao naar de cao voor de zorgverzekeraars.

 

"Daarover is zwaar onderhandeld", aldus Bernard Jan de Groot van de CNV Dienstenbond. "Maar we kunnen het resultaat nu wel met een positief advies aan de leden voorleggen."

 

  &nbspEen aantal belangrijke onderdelen van het akkoord zijn: de medewerkers van Delta Lloyd Zorg behouden hun salarisperspectief, de hypotheekrentekorting van 20% wordt nog tien jaar uitbetaald (maar het is ook mogelijk deze ineens af te kopen), de hogere pensioenpremie zal vertraagd worden ingevoerd en de reiskosten met het openbaar vervoer zullen in 2009 volledig worden gedekt. Daarna zal voor heel CZ naar de OV-regeling worden gekeken.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.