nieuws

Agis introduceert www.eenvrouwalsik.nl

Archief

Op de website Eenvrouwalsik.nl nodigt zorgverzekeraar Agis vrouwen uit om actief mee te denken over zorg die specifiek gericht is op de vrouw.

De ervaringen en ideeën van vrouwen worden besproken in een door Agis opgerichte Vrouwen Expertiseraad. Deze inbreng vormt de leidraad om tot concrete voorstellen voor zorgverbetering te komen. Agis belooft minimaal twee zorgverbeteringen, gebaseerd op behoeften en wensen van vrouwen, te realiseren in 2009. Volgens Agis is specifiek medisch onderzoek gericht op de vrouw onderbelicht. "Bovendien is er te weinig aandacht voor de samenhangende gezondheidsproblemen en klachten van vrouwen", aldus prof.dr. Bart Fauser van het Utrechts Medisch Centrum (UMC). De website is een initiatief van Agis, UMC en Care for women.

Reageer op dit artikel