nieuws

AFM waarschuwt consument voor illegale kredietaanbieders

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor een tiental kredietaanbieders. Zij moeten niet op aanbiedingen ingaan, omdat deze bedrijven in Nederland actief zijn zonder vergunning.

 

De AFM heeft van consumenten meldingen ontvangen over deze kredietaanbieders. Die vroegen de klanten eerst een verzekeringspremie over te maken, voordat tot uitbetaling van de lening kon worden overgegaan. Nadat de premie was gestort, werd er echter niets meer van de aanbieders vernomen. Het gaat om: Trident Finance, Impact Finance, é.Finance, Artchamae Phohon, Credit Emporium, Assamaa Sehtjhuu, Aschama Sehtjuu, Azzama Saethjou, Credit Fides Services, en Far East Credit.

 

  &nbspOp de website van de AFM staan zogeheten waarschuwingslijsten die consumenten kunnen raadplegen, oordat ze in zee gaan met een partij. Ook adviseert de AFM consumenten extra alert te zijn bij instellingen of personen die gebruik maken van gratis aan te maken e-mailadressen, zoals gmail, lavabit en hotmail.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.