nieuws

Aegon Nederland treft extra voorzieningen

Archief

Aegon Nederland heeft in het derde kwartaal voor € 63 mln aan extra voorzieningen getroffen. Dat heeft mede bijgedragen aan het kwartaalverlies van € 329 mln voor het hele concern.

Aegon Nederland treft extra voorzieningen

Aegon Nederland heeft echter geen extra kapitaal nodig, zo heeft directievoorzitter Marco Keim in een brief aan relaties van de verzekeraar meegedeeld, nadat het Aegon-concern € 3 mld heeft geleend van de Nederlandse overheid. Volgens Keim beschikt Aegon Nederland over "een prima liquiditeits- en solvabiliteitspositie met een AA-rating". Dat zou te danken zijn aan "de relatief conservatieve beleggingsportefeuille", waarvan meer dan de helft is belegd in staatsobligaties.
De extra voorzieningen betreffen garanties in beleggingsfondsen en in bepaalde collectieve pensioencontracten (€ 35 mln) en aanpassing van de voorwaarden van beleggingsverzekeringen (€ 28 mln). Toch staat Aegon Nederland er volgens Keim "ondanks een financieel tegenvallend kwartaal best goed voor". Hij wijst daarbij op goede producten en een steeds beter wordende service.
Minister Bos van Financiën heeft ex-minister Karla Peijs en voormalig AFM-topman Arthur Docters van Leeuwen namens de overheid benoemd tot commissaris van Aegon.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.