nieuws

ABN Amro en Delta Lloyd zijn er uit

Archief

De in 2003 gestarte joint venture ABN Amro Verzekeringen wordt als zodanig opgeheven. ABN Amro Bank wil het 51%-belang van Delta Lloyd Groep overnemen. Partijen hebben hiervan officieel melding gemaakt bij de mededingingsautoriteit NMA.

Door de aandelen terug te kopen, oefent ABN Amro Bank een optie in het contract uit. Dit mag zodra een ander bedrijf eigenaar wordt van ABN Amro. Die situatie deed zich voor toen Fortis eerder dit jaar eigenaar werd van ABN Amro. Of daarmee ook een daadwerkelijk einde komt aan de samenwerking, waarbij Delta Lloyd-producten via het kantorennetwerk van ABN Amro werden verkocht, willen partijen niet zeggen. "De samenwerking is altijd heel succesvol geweest", aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.