nieuws

Aanvullende zorgpolissen gemiddeld 7% duurder

Archief

De premies voor de aanvullende zorgverzekeringen gaan komend jaar gemiddeld met 7% omhoog. Bij de premie voor de basisverzekering is de gemiddelde stijging 0,8%. Dat heeft tussenpersoon en vergelijkingssite Verzekeringssite berekend. Uitschieters naar boven zijn onder meer Delta Lloyd (+41%) en Menzis (+20%).

 

Bij de premies voor de basisverzekering is IZZ de negatieve uitschieter met een stijging van 2,7%. Maar ook Achmea, Menzis en VGZ verhogen hun premie op het basispakket, als ook De Goudse (Cares). De basispremie van Stad Holland noteert de grootste daling met 1,6%.

 

  &nbspVolgens Verzekeringssite betaalt de consument voor de basisverzekering van Ohra met _ 84,74 het minst. De verwachting van de tussenpersoon en vergelijker is dat Univé daar met zijn Zekur-polis en Anderzorg (Menzis) daar onder zullen duiken. Een aantal verzekeraars weet de premie voor de basisverzekering gelijk te houden, zoals onder meer Agis, Avéro Achmea, CZ, Fortis ASR en ONVZ.

 

Stijging

Weliswaar weten de meeste zorgverzekeraars de premies voor de basisverzekering laag of gelijk te houden, dat geldt allerminst voor de aanvullende premies en de premies voor de aanvullende tandartsverzekeringen.

 

  &nbspEen absolute uitschieter in negatieve zin is de Delta Lloyd Zorggarant Top, waarvan de premie met 41% stijgt. Bij Menzis wordt de ExtraVerzorgd 4 meer dan 20% duurder. Claimgedrag van consumenten ligt hieraan ten grondslag. Diezelfde prijsstijging valt deTandverzorgd 4 van Menzis te beurt. Een opvallende prijsverhoging is verder de aanvullende Studententand van Ohra, die 33,3% duurder wordt. Bij Trias stijgt de Gezond 50plus met 18% en bij VGZ valt de stijging met 15,5% op van de Fit & Zeker/Gezin & Zeker. Ook bij De Friesland stijgt de AV Extra met 18% en de AV Tand Extra stijgt met 20%. Bij de regionale verzekeraar Zorg en Zekerheid stijgt de premie basisverzekering met 1,6%, de premiestijgingen voor de aanvullende verzekeringen blijven rond de 7% en 8% hangen, behalve die voor AV GeZZin die met 10,2% stijgt. Bij Azivo (Menzis) stijgt de AV Top Extra met 13%.

 

  &nbspFBTO weet zijn premie voor de internet zorgverzekering met _ 0,40 te verlagen. De ‘papieren polis’ stijgt licht naar _ 91,25 (90,75). De aanvullende premies stijgen met gemiddeld 3%, zegt FBTO. "Consumenten kunnen hun aanvullende zorgverzekering op maat samenstellen. Wij bieden acht keuzemogelijkheden waarmee enkele duizenden verschillende combinaties te maken zijn", aldus FBTO. Bij de meeste andere zorgverzekeraars schommelen de premiestijgingen voor de aanvullende zorgpolissen tussen de 5% en 10%.

 

Sranan Sorgu

Afgelopen zomer deed Azivo onderzoek naar de zorgbehoefte van onder meer Creolen en Hindoestanen. Daaruit vloeit nu een zorgpolis voort voor deze doelgroep: de Sranan Sorgu. Hindoestanen zouden meer dan gemiddeld last hebben van diabetes en Creolen scoren minder op hart- en vaatziekten.

 

  &nbspOok brengt Azivo een aparte sportpolis op de markt. Daarin zijn meegenomen vergoedingen voor braces, bitten, fysiotherapie, sportartsen en inspanningsfysiologen.

 

  &nbspMenzis introduceert geen nieuwe polissen, maar wel Menzis TopZorg en Zorg Thuisgarantie. Het predikaat TopZorg houdt in dat Menzis voor vijf behandelingen ruimt vijftig ziekenhuizen heeft geselecteerd waar de kwaliteit goed zijn. Wie acuut thuiszorg nodig heeft, kan rekenen op Zorg Thuisgarantie, waarbij Menzis binnen acht uur persoonlijke hulp thuis garandeert.

 

  &nbspZilveren Kruis Achmea introduceert de mogelijkheid om het verplichte eigen risico kwijt te schelden. Om daarvoor in aanmerking te komen, kan de verzekerde voor negen aandoeningen gebruik maken van de afdeling Zorgbemiddeling. Als daar aantoonbaar gebruik van wordt gemaakt, wordt de _ 155 kwijtgescholden, ook als uiteindelijk niet het advies van Zilveren Kruis opgevolgd wordt.

 

Beste zorgverzekeraar

Uit de rapportcijfers van bezoekers van de website van Independer komt naar voren dat Salland de meest tevreden klanten in de categorie zorgverzekeraars heeft. Salland krijgt van zijn klanten gemiddeld een 7,8 en scoort op alle onderzochte aspecten zeer goed. Voor het afhandelen van declaraties geven klanten gemiddeld een 8. Tweede op de lijst is De Friesland Zorgverzekeraar met een 7,6 en DVZ Achmea volgt op de derde plaats met een 7,5. In de top tien van Independer staan alleen maar kleine verzekeraars en bijna allemaal zijn het direct writers, met uitzondering van ONVZ en De Amersfoortse.

 

aanvullende zorgpolissen te verhogen.

Reageer op dit artikel