nieuws

‘Aanbieders maken intermediair beleggingsadvies onmogelijk’

Archief

De meeste aanbieders van beleggingsrekeningen belemmeren het intermediair in zijn adviesfunctie, omdat zij de tussenpersoon contractueel beperken tot alleen het doorgeven van klanten. “Daarmee wordt de consument de gewenste toegang tot een breed advies ontzegd”, aldus NVA en NBVA.

Onder het Nationaal Regime, dat dit jaar van kracht is geworden, heeft het intermediair de mogelijkheid onder voorwaarden beleggingsadvies te geven aan klanten. Daarop wordt door aanbieders nog onvoldoende ingesprongen, concluderen beide organisaties, die zich baseren op onderzoek van bureau BBOC. Als reactie komen NVA en NBVA met een actielijst. "Om de adviesmarkt te optimaliseren moeten de leveranciers stoppen met het opleggen van beperkende voorwaarden. Daarnaast heeft de markt een grote behoefte aan meer uniformiteit in risicoprofielen, zodat een vergelijking van producten beter mogelijk wordt."

Reageer op dit artikel