nieuws

70% UPO’s de deur uit bij NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft inmiddels aan 70% van zijn pensioenklanten een Uniform pensioenoverzicht (UPO) verstuurd. NN is eind augustus begonnen met het versturen van de vernieuwde overzichten.

70% UPO’s de deur uit bij NN

"Alle deelnemers in actieve dienst ontvangen hun UPO's in 2008, zoals wettelijk is voorgeschreven. Ook pensioengerechtigden ontvangen hun reguliere pensioenoverzicht in 2008", aldus NN. Eerder meldden ABN Amro, Zwitserleven  (allebei in maart), Aegon (in augustus) en Delta Lloyd (in oktober) het versturen van de pensioenoverzichten. Verzekeraars versturen de overzichten rechtstreeks, tegen de zin van het intermediair, dat stelt daarmee ten onrechte gepasseerd te worden. Volgens het Verbond van Verzekeraars vloeit de verplichting van rechtstreekse verzending voort uit de Pensioenwet.
 
 

Reageer op dit artikel