nieuws

Welten traint specialisten voor afwikkeling woekerpolissen

Archief

Opleider Welten traint op dit moment circa dertig specialisten om verzekeraars bij te staan bij de afwikkeling van de compensatieregeling voor woekerpolissen. Het gaat om medewerkers die reeds op interimbasis voor verzekeraars werken.

 

De compensatie voor polishouders van Delta Lloyd lijkt definitief rond en naar verwachting zullen ook andere verzekeraars binnen afzienbare tijd tot een akkoord komen met de gedupeerden, zegt projectleider Atze Gramsma van Welten. "De cursisten zijn vooral medewerkers met een levenachtergrond die bijgespijkerd worden op het terrein van specifieke actuariële kennis. De afwikkeling van de vergoeding voor de polishouders zal veel extra capaciteit vragen van de verzekeraars en wij willen hen direct kunnen ondersteunen."

 

  &nbspVolgens Gramsma heeft Welten bij een aantal verzekeraars een offerte uitstaan. "Als wij van alle verzekeringsmaatschappijen opdrachten zouden krijgen, zouden wij misschien wel honderd medewerkers moeten trainen, maar de afwikkeling van de compensatieregeling zal waarschijnlijk wel gefaseerd plaatsvinden."

 

Reageer op dit artikel