nieuws

Veel uitvaartpolissen kennen en-blocclausule

Archief

Van alle uitvaartverzekeraars zou 73% een en-blocclausule in de polisvoorwaarden hebben en daarmee premies of voorwaarden eenzijdig kunnen aanpassen. Uitvaartverzekeraars, zoals Monuta, zetten echter vraagtekens bij die onderzoeksconclusie.

Internetbedrijf Independer vergeleek polissen van twintig uitvaartverzekeraars en stelt dat Monuta, Aegon Nabestaandenzorg, De Amersfoortse en Nuvema geen en-blocclausule hebben voor de polisvoorwaarden. Dat zou wel gelden voor onder andere Dela, Yarden, Reaal, Ohra, Centraal Beheer, Cardif en Klaverblad en de Noordhollandsche hier wel een dergelijke clausule hanteren. Ardanta en Fortis ASR hebben een en-bloc clausule op premies, maar juist niet op voorwaarden.
"Ik ben bang dat Independer hier appels en peren heeft vergeleken en in die zin vinden wij het ook een onzinnig onderzoek", luidt de reactie van Monuta. "Wij hebben inderdaad geen en-blocclausule bij onze kapitaalververzekering, maar bij de natura-uitvaartpolis is die er wel degelijk. Als ze ook bij onze collega's verschillende producten onder de loep hebben genomen, is deze vergelijking waardeloos."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.