nieuws

Vakbonden om de tafel met De Goudse

Archief

Op initiatief van De Unie gaan de vakbonden volgende week om de tafel met De Goudse. De verzekeraar zegt zijn kosten volgend jaar met 10% te gaan verlagen en sluit niet uit dat een deel van de achthonderd medewerkers door die ingreep zijn baan kan verliezen.

Vakbonden om de tafel met De Goudse

De vakbonden zeggen al eerder geluiden over een aanstaande reorganisatie bij De Goudse te hebben opgevangen. Zij hebben om die reden onlangs een afspraak gemaakt met de verzekeraar. Dat gesprek vindt volgende week plaats.
In Het Financieele Dagblad zei bestuursvoorzitter Franswillem Briët eerder deze week dat de winst van De Goudse (€ 44 mln in 2007) ondanks "een operationeel gezien prima jaar" dit jaar zal dalen. De oorzaak ligt in tegenvallende beleggingsinkomsten, door verliezen op aandelen (2,5% van het belegd vermogen) en Amerikaanse schuldpapieren (6% tot 7% van het vermogen). Desgevraagd zegt de maatschappij dat de solvabiliteit niet in het geding is. "De actuele marge is 180%", aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel