nieuws

Twee dagen ongevallendekking vrijwilligers

Archief

Komende vrijdag en zaterdag zijn alle vier miljoen vrijwilligers in ons land gratis verzekerd tegen ongevallen. Met dit gebaar zegt Centraal Beheer Achmea het grote belang van vrijwilligerswerk te willen onderstrepen.

Het gebaar van Centraal Beheer komt vlak na de aankondiging van VNG Verzekeringen dat er voor gemeenten een complete verzekering voor vrijwilligers is ontwikkeld, samen met Centraal Beheer. Gemeenten zijn er sinds de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verantwoordelijk voor om mensen "mee te laten doen in de samenleving". De omvang van de verantwoordelijkheid oftewel de zorgplicht van gemeenten is hierdoor groot, aldus Centraal Beheer.
 
Zie ook: Gemeente kan in één klap vrijwilligers verzekeren

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.