nieuws

Tussenpersoon start lobby voor verlenging termijn renteaftrek

Archief

Jolanda Wilshaus van Wilshaus Verzekeringen & Advies (Bunnik) is een politieke lobby gestart voor verlenging van de maximale termijn voor de aftrek van de hypotheekrente in geval van tijdelijk twee hoofdverblijven (bij koop, echtscheiding of nieuwbouw).

 

Nu mag de hypotheekrente over beide hoofdverblijven maximaal gedurende twee jaar worden afgetrokken. Volgens Wilshaus ontstaan daar als gevolg van de langere verkooptijd van woningen nijpende problemen. "Ondanks mijn beperkte hypotheekactiviteiten kom ik er al één tegen", zegt Wilshaus. "Daarom heb ik alle fracties in de Tweede Kamer, het Verbond, NVA, Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond benaderd. Maar VEH is met een andere lobby bezig, de Consumentenbond wil eerst weten hoe groot de groep gedupeerden is en het Verbond vindt dit probleem niet op zijn pad liggen. Terwijl het toch om klantenbelangen gaat. Of ben ik nou gek?"

 

  &nbspWilshaus vindt gezien de huidige omstandigheden op de woningmarkt en door de kredietcrisis de termijn van twee jaar renteaftrek te kort. "Mijn verzoek is om deze periode met twee jaar te verlengen zolang de woningmarkt hier aanleiding toe geeft."

 

  &nbspVanwege de haast die geboden is, probeert Wilshaus het op deze manier. "Burgerinitiatief duurt te lang", zegt Wilshaus. "Alhoewel ik zeker weet, dat ik die 40.000 handtekeningen wel kan verzamelen."

 

Reageer op dit artikel