nieuws

Tussenpersoon start lobby renteaftrek

Archief

Jolanda Wilshaus van Wilshaus Verzekeringen & Advies (Bunnik) is een politieke lobby gestart voor verlenging van de maximale termijn voor de aftrek van de hypotheekrente in geval van tijdelijk twee hoofdverblijven (koop, echtscheiding of nieuwbouw).

Nu mag de hypotheekrente over beide hoofdverblijven maximaal gedurende twee jaar worden afgetrokken. Volgens Wilshaus ontstaan daar als gevolg van de langere verkooptijd van woningen nijpende problemen. "Ondanks mijn beperkte hypotheekactiviteiten kom ik er al één tegen", zegt Wilshaus. "Daarom heb ik alle fracties in de Tweede Kamer, het Verbond van Verzekeraars, de NVA, Eigen Huis en de Consumentenbond benaderd. Maar Eigen Huis is met een andere lobby bezig, de Consumentenbond wil eerst weten hoe groot de groep gedupeerden is en het Verbond vindt dit probleem niet op zijn pad liggen. Terwijl het toch om klantenbelangen gaat."

Reageer op dit artikel