nieuws

Serviceprovider soms goed voor helft provisie

Archief

Serviceproviders verdienen in sommige gevallen ruim de helft van de totaal door de geldverstrekker uit te keren provisie, als gevolg van royale bonusafspraken. Een vergelijking van diverse provisieregelingen wijst uit dat de bonussen grofweg 0,4% tot 0,8% van de hypotheeksom bedragen.

Gemiddeld blijft zo'n 35% van de totaal uitgekeerde provisie ‘hangen’ bij de inkooporganisatie. De provisie die aangesloten kantoren ontvangen, loopt sterk uiteen. Zo ontvangt een bij DAK aangesloten intermediair 0,8% provisie op niet-complexe hypotheken van BLG en Florius, terwijl dat bij StercK 0,5% is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.