nieuws

Samenwerking Uvium kost Dela miljoenen leergeld

Archief

Dela Intermediair heeft fors leergeld betaald voor de samenwerking met verkooporganisatie Uvium. De uitvaartverzekeraar heeft een vordering van liefst € 4,7 mln op het failliete bedrijf, een voorzetting van de uitvaarttak van de onlangs eveneens failliet verklaarde Evers Assurantie Groep.

Samenwerking Uvium kost Dela miljoenen leergeld

Curator Van Dijen heeft geconstateerd dat uitvaartverzekeringen met gemak keer op keer werden overgesloten, wat nieuwe provisiebetalingen teweegbracht. "Maatschappijen gaan blind voor productie en keren zelfs voorschotten op de provisie uit." Dat heeft onder meer geleid tot een forse provisieclaim van Dela wegens nooit gesloten en vroegtijdig geroyeerde uitvaartpolissen. De Uvium-portefeuille zou tussen de 20.000 en 30.000 uitvaartpolissen, voor 90% van Dela, bevatten. Een ingewijde weet te melden dat Uvium enige tijd goed was voor 60% van de totale productie van Dela Intermediair. Bij monde van woordvoerder Martin Kersbergen meldt Dela-directeur Edzo Doeve "dat Uvium ervoor heeft gezorgd dat Dela Intermediair in korte tijd een aardige marktpositie verkreeg". Dela kijkt daar nu heel anders tegenaan. "We zijn veel kritischer geworden op de kwaliteit van de productie."

Reageer op dit artikel