nieuws

Rookmeldvogeltje Chick-a-dee kon verzekeraars niet boeien

Archief

Brandverzekeraars konden niet warmlopen voor de vorig jaar met veel persaandacht aangekondigde komst van het design rookmeldervogeltje Chick-a-dee. De ontwerpster liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan en zocht naar andere wegen om het vogeltje toch in productie te krijgen.

 

De Chick-a-dee is een ontwerp van Louise van der Veld, studente van de Gerrit Rietveld Academie uit Amsterdam. Zij won er de eerste prijs mee (een cheque van _ 6.000) van de landelijke designwedstrijd voor brandpreventiemiddelen ‘Mooi uit de brand’, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Het vogeltje zou door het bedrijf Early Innovators verder worden ontwikkeld en in productie genomen.

 

  &nbsp"Er kwamen van verzekeraarszijde uiteindelijk maar een paar duizend bestellingen binnen voor de Chick-a-dee en dat was te weinig om de productie rendabel te laten zijn", bevestigt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

 

  &nbspInmiddels bestaat Early Innovators niet meer, maar de eigenaar, Ton Welter, is een nieuw bedrijf gestart (The Initiator and Company) en doorgegaan met de productie van het vogeltje.

 

  &nbspDe vormgeving is enigszins gewijzigd en de artistieke rookmelder komt dit najaar op de markt, stelt Van der Veld. Volgens plan ligt hij begin december voor _ 39,95 bij Kwantum in het schap.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.