nieuws

Rijsdijk in hoofddirectie Fortis Verzekeringen

Archief

Jacqueline Rijsdijk (52) treedt toe tot de hoofddirectie van Fortis Verzekeringen Nederland. Zij is momenteel divisiedirecteur bij de toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Rijsdijk in hoofddirectie Fortis Verzekeringen

Rijsdijk werkt sinds 1980 bij DNB in verschillende functies. Sinds 2004 is zij divisiedirecteur, nu voor de divisie Betalingsverkeer. Haar benoeming gaat in op 1 april 2009. Dit in verband met de regels van DNB die bepalen dat een overstap naar een beleidsbepalende functie bij een instelling waarop DNB toezicht  houdt, pas na een afkoelingsperiode mogelijk is. Rijsdijk wordt verantwoordelijk voor ICT, Facilitair Bedrijf, Juridische Zaken en een aantal stafafdelingen. "Al deze taken zaten verdeeld over de leden van de hoofddirectie. Dat blijkt niet goed te werken. Vandaar dat al in het voorjaar is besloten een nieuw lid voor de hoofddirectie te zoeken die verantwoordelijk is voor deze onderdelen", aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel