nieuws

Reaal speurt fraudeurs automatisch op

Archief

Reaal Schaderegeling is van start gegaan met de online real time- variant van het fraudedetectiesysteem van Friss Fraudebestrijding. Elke nieuwe schade wordt voortaan direct voorzien van een ‘fraudescore’.

Dat heeft als voordeel dat de schadebehandelaar al kan bepalen of nader onderzoek nodig is, als een schade nog 'warm' is. Volgens Friss kan deze snelle real time fraudedetectie de pakkans van fraudeurs met een factor vijf tot tien vergroten. "We hebben de afgelopen maanden proefgedraaid om alle fraude-indicatoren goed in te regelen", vertelt bedrijfshoofd Schaderegeling Marianne Heezen van Reaal. Volgens Heezen behoort Reaal tot de koplopers als het gaat om de automatisering van fraudedetectie. "We krijgen namelijk veel verzoeken van collegaverzekeraars voor een referentiebezoek. Blijkbaar is men daar nog bezig met de keuze voor een detectiesysteem."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.