nieuws

Reaal garandeert mkb-pensioen ook bij wisseling van werkgever

Archief

Reaal heeft aan het op mkb-bedrijven gerichte Groeps Individueel Pensioenplan het Doorlopend Garantiefonds toegevoegd. Daarmee wordt een nettorendement van 3% gegarandeerd op de ingelegde premies.

 

Die garantie geldt gedurende de volledige looptijd, ook bij verandering van baan. "54% van de werknemers met een pensioenregeling waarin wordt belegd in een garantiefonds denkt ten onrechte dat de garantie ook geldt als ze van werkgever veranderen", zo citeert Reaal uit onderzoek van bureau Ruigrok/NetPanel. Ondertussen zegt wel bijna twee derde (65%) van de ruim 1.100 ondervraagde Nederlanders een gegarandeerd pensioen belangrijk te vinden.

 

  &nbspMinder dan 40% denkt na over de consequanties van het overstappen naar een andere werkgever. Voor hen zijn de media (33%) de belangrijkste informatiebron; de financieel adviseur en de verzekeraar komen met 25% nog na de eigen werkgever (29%).

 

  &nbspHet Groeps Individueel Pensioenplan is begin dit jaar al uitgebreid met een aantal fondsen van SNS en ASN. "Met de toevoeging van het garantiefonds voldoen we aan een lang gekoesterde wens van het intermediair", aldus verkoopdirecteur Lodewijk van der Heijden.

 

Reageer op dit artikel