nieuws

Proef met digitale versneller letselschaderegeling

Archief

Diverse verzekeraars en belangenbehartigers gaan proefdraaien met een digitale onderhandelingsmodule in de letselschaderegeling. Deze op de ‘Code van Tilburg’ gebaseerde software zou moeten bijdragen aan een aanzienlijke procesversnelling.

Proef met digitale versneller letselschaderegeling

Zowel de belangenbehartiger van het slachtoffer als de betalende partij kan via een internettoepassing bedragen invoeren. Indien vraag en aanbod met elkaar overeenkomen, wordt er een 'match' afgegeven. Het systeem geeft in voorkomende gevallen ook aan dat er een 'bijna match' is. Als partijen naar een akkoord willen, zullen zij (zonder elkaars oorspronkelijke voorstel te kennen) beide enigszins moeten opschuiven met hun bedragen.
Het systeem ‘Klik en Regel' biedt ook het gezamenlijke behandelplan volgens de Code van Tilburg, met instemming van het Nationaal Platform Personenschade.
De proef wordt gedaan bij onder meer Delta Lloyd, Fortis, SRK, Stichting Univé Rechtsbijstand en de letselschadebureaus Korevaar Van Dijk en Tijbout. De techniek van 'Klik en Regel' is ontwikkeld door softwarebedrijf Tjip, dat zich onder meer heeft toegelegd op in toepassingen binnen de verzekeringswereld, waaronder Meetingpoint.

Reageer op dit artikel