nieuws

Principe-akkoord over Aegon-cao

Archief

De vakorganisaties en Aegon hebben een principeakkoord gesloten over een nieuwe cao bij de verzekeraar. De medewerkers krijgen in aanvulling op de per 1 juni ingevoerde loonsverhoging van 3% een eenmalige uitkering van 0,75%. Per 1 juni 2009 volgt nog een verhoging van 3,5%.

De nieuwe cao, de eerste eigen ondernemings-cao van Aegon, gaat in er 1 januari en heeft een looptijd van 17 maanden. Er zijn afspraken gemaakt over de invoering van een nieuw loongebouw, dat meer dan voorheen is afgestemd op de te leveren prestaties. Voor een meer individuele invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden is een flexbudget ingesteld, waarin onder meer het vakantiegeld is opgenomen. Verder wordt een proef gestart met ervaringscertificaten, een wens van CNV Dienstenbond. Zo'n certificaat maakt duidelijk welke kennis en ervaring iemand heeft, waar iemand op zijn vakgebied in zijn carrière staat en welke groei is doorgemaakt.

Reageer op dit artikel