nieuws

Post & Wuite koopt portefeuille failliet Westerink

Archief

Post & Wuite, onderdeel van Unirobe Groep (Aegon), heeft de assurantieportefeuille van het onlangs failliet verklaarde assurantiekantoor Westerink gekocht.

 

Het kantoor in Kampen wordt waarschijnlijk toegevoegd aan de Elburger vestiging van Post & Wuite. Met hoeveel van de twaalf nog resterende Westerink-medewerkers het nu twintig hoofden tellende personeelsbestand van Post & Wuite wordt uitgebreid, is nog onbekend.

 

  &nbspMet vierduizend klanten en een provisieomzet van ruim _ 1 mln voegt Westerink zo’n 30% tot 40% toe aan de Unirobe-dochter, die haar hoofdzetel in Meppel heeft. "Deze portefeuille past uitstekend in onze groeistrategie", zegt Post & Wuite-directeur Auke Lenstra.

 

  &nbspVoor de verkoop van de portefeuille huurde curator Paul Manning de diensten van Dullemond Bedrijfsadvies in. De curator heeft nu het meest waardevolle onderdeel van de failliete vennootschap verkocht. In hoeverre schuldeisers van Westerink nog geld tegemoet kunnen zien, kan hij nog niet zeggen. Als oorzaak van het faillissement noemt Manning vooral "overfinanciering". Die leningen liepen niet bij verzekeraars maar "gewoon bij banken".

 

Reageer op dit artikel