nieuws

Pensioensoftware Generali biedt speelruimte

Archief

De offertesoftware van Generali biedt klanten de mogelijkheid om in offertes af te wijken van ministeriële staffels bij beschikbarepremieregelingen. Voor nieuwe contracten kan een percentage van de maximale staffels worden gehanteerd. “Op deze manier is het eenvoudig om de staffels op elk gegeven budget aan te passen”, aldus Generali.

Met de komst van de Wet VUT, Pensioen en Levensloop (VPL) op 1 januari 2006 zijn de pensioenmogelijkheden versoberd. Zo is het in principe niet meer mogelijk pensioen op te bouwen met een pensioenleeftijd die lager ligt dan 65 jaar. Hiermee zijn de staffels die zijn gebaseerd op een eerdere pensioenleeftijd komen te vervallen.
Daarnaast is het echter nog steeds mogelijk gebruik te maken van oude premiestaffels met een pensioenleeftijd van 65 jaar. "Dit is van belang bij nieuwe deelnemers aan pensioencontracten die voor 3 november 2007 bij Generali zijn ondergebracht." Voor nieuwe pensioencontracten gelden bij Generali de nieuwe premiestaffels.

Reageer op dit artikel