nieuws

Omzet intermediair daalt mogelijk minder dan verwacht

Archief

De omzet van het intermediair zal in 2008 per polis naar verwachting gemiddeld 2 à 3 % dalen, voorspelt Bureau D&O op grond van een onderzoek naar de halfjaarcijfers. Dit betekent een verdere, doch minder sterke daling dan in 2007, toen de omzet met 8% afnam, aldus D&O.

 

  &nbsp"Wij zeggen dat trouwens met enige aarzeling, omdat van de 800 à 900 benaderde tussenpersonen er maar 237 hebben gereageerd", zegt directeur Jurjen Oosterbaan Martinius van D&O. "Een grote groep gaf aan de halfjaarcijfers nog niet rond te hebben."

 

  &nbspDe omzet van kantoren zonder portefeuilleovername steeg met 3% ten opzichte van 2007, terwijl de totale kosten toenamen met 4%. Van de kantoren die wel een of meerdere portefeuilles hebben overgenomen (19% van de respondenten) steeg de omzet met 12%, terwijl de totale kosten ook sterk toenamen (+15%). Hun rendement daalde hierdoor met 7%.

 

Declaraties

  &nbspDe inkomsten uit alternatieve beloningsvormen(declaraties) steeg met 77% vergeleken met dezelfde periode van 2008 en het aandeel daarvan in de totale omzet steeg daardoor naar 5% (3%). De grootste groei deed zich overigens voor bij de leven- en hypotheekkantoren. Hun inkomen uit declaraties steeg met 140% naar 10% van de totale omzet.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.