nieuws

Nieuwe topman NN vol lof over moraal van zijn medewerkers

Archief

"We presteren nu in veel gevallen weer minimaal marktconform. Bovendien is de moraal van de medewerkers een stuk beter dan een aantal jaren geleden – dat is echt een compliment waard", stelt Lard Friese, de nieuwe topman van Nationale-Nederlanden.

 

Friese doet de uitspraken in NN’s relatieblad Nú. Hij stelt dat in de afgelopen jaren bij NN vergaande verbeteringen zijn doorgevoerd op gebieden als klanttevredenheid en efficiency. "Dat was hard nodig, want we liepen achter op onze concurrenten." Inmiddels kan en moet NN weer vooruitkijken. "Nu gaan we ons weer terugvechten in de markt. Onze concurrenten hebben de afgelopen jaren immers ook niet stilgestaan."

 

  &nbspFriese wil vooral "slim groeien". Hij wil segmenten opzoeken "waarin we sterk zijn en waarin groei mogelijk is". De focus zal in het algemeen liggen op Pensioen, Leven en Inkomen, "de belangrijkste groeimarkten voor de komende jaren".

 

Intermediair

Friese geeft hoog op over de assurantietussenpersonen. "Het intermediair heeft de afgelopen jaren een nimmer aflatend ondernemerschap laten zien. Het zijn ondernemers die met bloed, zweet en tranen een eigen business hebben opgebouwd. Daar heb ik een diep respect voor."

 

Reageer op dit artikel