nieuws

Nieuwe aankopen Optima Seijkens

Archief

Optima Seijkens den Ouden uit Capelle aan den IJssel heeft de portefeuilles overgenomen van het gefailleerde bedrijf De Financiële Raadgever uit Winschoten en Van der Waal & Partners uit Reeuwijk.

 

In augustus nam Optima Seijkens al vier portefeuilles over; met de recente aankopen komt het bedrijf uit op meer dan _ 1 mln aan doorlopende provisie. Behalve de portefeuille is ook de site Zekerverzekeren.nl overgenomen van De Financiële Raadgever, die in september failliet is verklaard. Op die site werden onder meer Unigarant-polissen verkocht.

 

  &nbsp"Beide portefeuilles vertegenwoordigen een belang van _ 350.000 aan doorlopende provisie", aldus makelaar Cisco Barao, die de overname heeft begeleid. Behalve de portefeuille zijn ook de drie medewerkers van Van der Waal overgegaan naar Optima Seijkens, die nu twintig medewerkers telt.

 

Uitvaartpolissen

De verkoop van de Financiële Raadgever-portefeuille aan Optima Seijkens den Ouden heeft _ 27.500 opgeleverd, blijkt uit het eerste verslag van curator Velenturf; de schuldenlast bedraagt ruim _ 200.000. Bij De Financiële Raadgever waren op het moment van het faillissement zeven mensen werkzaam; het bedrijf richtte zich dit jaar vooral op de verkoop van uitvaartpolissen. "Dat heeft als gevolg van de vele verkopen veel extra intermediairs (vermoedelijk ouderwetse ‘provisielopers’) aangetrokken. Door de handelwijze van enkelen van hen is het royementen gaan regenen." Belangrijkste partner Fortis ASR staakte als gevolg van een debetstand op de rekening-courant de provisiebetalingen in juli.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.