nieuws

Niet-rokerstarieven op komst bij Aegon

Archief

Aegon gaat waarschijnlijk nog dit jaar niet-rokerstarieven invoeren in de overlijdensrisicoverzekeringen. Daarmee zijn op Delta Lloyd na alle grote levensverzekeraars overgestapt op premiedifferentiatie.

Niet-rokerstarieven op komst bij Aegon

Tot een jaar terug was bij Aegon premieonderscheid op basis van rookgedrag niet aan de orde. Onder druk van de markt wordt die stap nu echter toch gemaakt: al ruim twintig maatschappijen voeren niet-rokerstarieven. "De markt is in beweging; er is een prijzenslag gaande. Bovendien is er sprake van een toenemende segmentatie die nog maar aan het begin staat", aldus Aegon. Over premiedifferentiatie op basis van andere factoren wordt nog nagedacht.
Delta Lloyd is nu de enige grote levenmaatschappij die nog niet definitief heeft besloten om niet-rokerstarieven in te voeren, al lijkt zo'n besluit dichtbij: "We hebben wel die ambitie, maar er is nog geen datum concreet."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.