nieuws

Nationale aov-actie van start

Archief

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken en het Verbond van Verzekeraars zijn een voorlichtingscampagne gestart om ondernemers te informeren over de risico’s die zij lopen wanneer zij arbeidsongeschikt worden en niet verzekerd zijn.

 

De campagne wijst op de tijdelijke mogelijkheid voor onverzekerde ondernemers om zich in de komende drie maanden alsnog te verzekeren. De voorlichtingscampagne over de vangnetregeling is opgezet in samenwerking met de zelfstandigenorganisaties van FNV, PZO en CNV. Deze regeling geldt in beginsel voor startende zelfstandigen die na de start van de onderneming zijn geweigerd voor een reguliere aov. Uit onderzoek zou blijken dat de helft van de zelfstandigen niet is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Daarom wordt de regeling nu tijdelijk opengesteld voor bestaande ondernemers die zich moeilijk kunnen verzekeren.

 

  &nbspOndernemers die in aanmerking willen komen voor de vangnetregeling dienen tussen 1 november en 1 februari 2008 bij een verzekeraar een offerte aan te vragen voor een reguliere aov. Als zij in deze periode worden geweigerd voor zo’n polis, kunnen zij zich bij de betreffende verzekeraar melden voor de vangnetverzekering. Voor startende ondernemers is dat vangnet ook na 1 februari toegankelijk.

 

Reageer op dit artikel