nieuws

Nationale aov-actie bij ondernemers

Archief

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken en het Verbond van Verzekeraars starten een voorlichtingscampagne om ondernemers te informeren over de risico’s die zij lopen wanneer zij arbeidsongeschikt worden en niet verzekerd zijn.

Nationale aov-actie bij ondernemers

De campagne wijst op de tijdelijke mogelijkheid voor onverzekerde ondernemers om zich in de komende drie maanden alsnog te verzekeren. De voorlichtingscampagne over de vangnetregeling is opgezet in samenwerking met de zelfstandigenorganisaties van FNV, PZO en CNV. Deze regeling geldt in beginsel voor startende zelfstandigen die zijn geweigerd voor een reguliere aov. Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de vangnetregeling dienen tussen 1 november en 1 februari a.s. bij een verzekeraar een offerte aan te vragen voor een reguliere aov. Als zij in deze periode worden geweigerd voor zo'n polis, kunnen zij zich bij de betreffende verzekeraar melden voor de vangnetverzekering. Voor startende ondernemers is dat vangnet ook na 1 februari toegankelijk.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.