nieuws

‘Movir heeft beste aov voor advocaat’

Archief

Movir zou volgens onderzoek van Aon de beste arbeidsongeschiktheidsverzekeraar voor advocaten zijn. Aon verrichtte het onderzoek in opdracht van de Stichting Pensioenfonds Nederlandse Orde van Advocaten en BaliePlus.

 

Aon heeft vijf aanbieders vergeleken. Dit waren De Amersfoortse, Aon Basis Aov (De Amersfoortse), Movir, Mutsaerts (Swiss Re) en Reaal/Unim (voorheen AXA). Aanleiding was de behoefte van de ordeleden aan een onafhankelijk onderzoek naar de beste aanbieder, nadat Mutsaerts eind 2006 zijn Advocatenpolis introduceerde. Bovendien hebben andere aanbieders hun polisvoorwaarden verbeterd en verbeteringen in de dienstverlening doorgevoerd.

 

  &nbspAon vergeleek de producten op verschillende aspecten, zoals premiehoogte, dekking, arbeidsongeschiktheidscriterium, correctiebepalingen en aanvullende diensten als preventie en re-integratie. Aon geeft in het onderzoek wel aan dat de aov-polissen heel moeilijk te vergelijken zijn.

 

  &nbspGekeken naar premie per jaar en over de looptijd komen de polissen van Mutsaerts Aon Basis Aov als goedkoopste uit bus. Het eigen product van De Amersfoortste is in beide gevallen het duurst.

 

Winstdeling

  &nbspOnderscheidend punt van Movir is onder meer de winstdeling die de aov-maatschappij hanteert. Zo restitueert Movir dit jaar 9,4% over de betaalde premie van 2007. "De overige verzekeraars en producten hebben een dergelijke regeling niet", aldus Aon.

 

  &nbspDe makelaar concludeert: "Zoals uit dit vergelijk mag blijken, is er geen partij die op alle onderdelen het beste scoort. Naar onze mening is echter deze doelgroep het beste gebaat bij een kwalitatief goed product, met een redelijke premiestelling, bij een verzekeraar die kwaliteit en stabiliteit biedt. Onze conclusie is dan ook dat Movir op dit moment de beste propositie biedt."

 

Reageer op dit artikel