nieuws

Luxe zorgdekking Delta Lloyd 41% duurder

Archief

De premie van Delta Lloyd’s meest luxe zorgverzekering, Delta Lloyd Top, stijgt per 1 januari met 41%. “Op deze verzekering is meer gedeclareerd dan verwacht, waardoor een premiebijstelling noodzakelijk is”, aldus Harry van der Zwan, directeur marketing & verkoop. “Daarmee zitten we nog altijd onder de premie van onze grootste concurrenten met zo’n soort polis.”

Luxe zorgdekking Delta Lloyd 41% duurder

De premies voor de aanvullenden zorgverzekeringen van Delta Lloyd stijgen komende jaar met gemiddeld 9%. De basispremie gaat ook omhoog en komt uit op € 95,83 (94,58). Dat is een jaarbedrag van € 1.149,96. De verzekeraar handhaaft het assortiment aanvullende verzekeringen, maar productvarianten gericht op ouderen en studenten worden geschrapt. "Een té klein aantal verzekerden maakte hier gebruik van. Bovendien hebben we deze polissen ook niet actief in de markt gezet", aldus een woordvoerder.
Bij een dekking van € 500 en hoger bij de TandenGaaf-modules is nu een tandartsverklaring nodig. Deze modules stijgen ook met 9%. Per 1 januari a.s. gaat Delta Lloyd samenwerken met CZ, waarbij de Tilburgse zorgverzekeraar het verzekeringsrisico draagt en de zorginkoop voor zijn rekening neemt. Door de samenwerking is er nu een verzekerdenbestand van 3,3 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.